SvenskKredit.nu utökar sitt erbjudande inom Spara och Investera

De senaste två veckorna har vi fått tillskott av inte mindre än två nya investeringsplattformar som vi kan rekommendera: Tessin och Savelend. Nedan kommer en kort beskrivning av vad de två plattformarna erbjuder. Båda är såklart gratis att registrera sig hos.

savelend logo
Kreditinvesteringar – låna ut pengar till andra
tessin logo
Fastighetsinvesteringar – satsa på fastigheter

Tessin

tessin logo
Fastighetsinvesteringar – investera i fastigheter

Vill du investera i fastigheter? Att investera i fastigheter har tidigare inneburit höga kapitalinvesteringar och krav på kontakter, då fastighetsbranschen traditionellt sett är känd som en relationsbaserad industri. Idag är det möjligt att investera i bostäder smidigare än så. Via Tessin kan du som privatperson investera i fastigheter via crowdfunding och få en god avkastning på ditt kapital. Tessin vill göra det möjligt för dig, som vill investera i fastigheter, att möta projektägare som söker finansiering till sitt fastighetsprojekt. Att investera i fastigheter behöver inte längre vara beroende av storleken på ditt kontaktnät. Med Tessins hjälp får du kontakt med fastighetsutvecklare och -ägare via en digital plattform.

Tessin är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Savelend

Hos Savelend investerar du i peer-to-peer-lån. Det innebär att dina investeringar finansierar krediter till privatpersoner och företag samt att din avkastning kommer i form av utbetald ränta.

De erbjuder investeringsmöjligheter i bland annat konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer. Du väljer själv om du vill använda deras standardinställningar för investeringar, eller skräddarsy din egen investeringsstrategi.

savelend logo
Kreditinvesteringar – låna ut pengar till andra

För de krediter du investerar i får du återbetalningar till ditt SaveLend-konto i form av amortering samt ränta. Det finns många olika modeller för återbetalningar; exempelvis återbetalas vissa krediter månatligen, en del ger ränta löpande och en klumpamortering i slutet, medan andra återbetalas till fullo i slutet av kreditens löptid.

Den återbetalning du får kan du välja att antingen återinvestera automatiskt eller föra över till ditt bankkonto. Om du återinvesterar din avkastning får du ränta på ränta, vilket innebär att du får avkastning både på din ursprungliga investering och din intjänade avkastning.

Läs mer på www.savelend.se >

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *