SPARA OCH INVESTERA

Investeringar innebär alltid en risk. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning.


brocc logo

 • Förväntad avkastning på 6% efter kreditförluster och avgifter
 • Stabil avkastning till låg risk*
 • Kassaflöde varje månad
 • Svenska privatlån säkrast i Europa
 • Trygg investering över konjunkturcykeln

savr logo

Investera i fonder på ett enkelt och billigare sätt

 • SAVR är plattformen där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att du betalar 30 – 50 % lägre avgifter, varje år. Alltså samma fonder men upp till hälften av avgiften.
tessin logo

Investera i fastigheter!

 • SAVR är plattformen där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att du betalar 30 – 50 % lägre avgifter, varje år. Alltså samma fonder men upp till hälften av avgiften.
savelend logo

Gör som bankerna – investera i krediter

 • Låna ut pengar till andra privatpersoner
 • 13,82 % ränta på investerat kapital per år i genomsnitt sedan 2014
 • Välj månadssparande eller engångsinsättning


Nyheter inom sparande och investeringar

 • SvenskKredit.nu utökar sitt erbjudande inom Spara och Investera

  De senaste två veckorna har vi fått tillskott av inte mindre än två nya investeringsplattformar som vi kan rekommendera: Tessin och Savelend. Nedan kommer en kort beskrivning av vad de två plattformarna erbjuder. Båda är såklart gratis att registrera sig hos.

  savelend logo
  Kreditinvesteringar – låna ut pengar till andra
  tessin logo
  Fastighetsinvesteringar – satsa på fastigheter

  Tessin

  tessin logo
  Fastighetsinvesteringar – investera i fastigheter

  Vill du investera i fastigheter? Att investera i fastigheter har tidigare inneburit höga kapitalinvesteringar och krav på kontakter, då fastighetsbranschen traditionellt sett är känd som en relationsbaserad industri. Idag är det möjligt att investera i bostäder smidigare än så. Via Tessin kan du som privatperson investera i fastigheter via crowdfunding och få en god avkastning på ditt kapital. Tessin vill göra det möjligt för dig, som vill investera i fastigheter, att möta projektägare som söker finansiering till sitt fastighetsprojekt. Att investera i fastigheter behöver inte längre vara beroende av storleken på ditt kontaktnät. Med Tessins hjälp får du kontakt med fastighetsutvecklare och -ägare via en digital plattform.

  Tessin är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen.

  Savelend

  Hos Savelend investerar du i peer-to-peer-lån. Det innebär att dina investeringar finansierar krediter till privatpersoner och företag samt att din avkastning kommer i form av utbetald ränta.

  De erbjuder investeringsmöjligheter i bland annat konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer. Du väljer själv om du vill använda deras standardinställningar för investeringar, eller skräddarsy din egen investeringsstrategi.

  savelend logo
  Kreditinvesteringar – låna ut pengar till andra

  För de krediter du investerar i får du återbetalningar till ditt SaveLend-konto i form av amortering samt ränta. Det finns många olika modeller för återbetalningar; exempelvis återbetalas vissa krediter månatligen, en del ger ränta löpande och en klumpamortering i slutet, medan andra återbetalas till fullo i slutet av kreditens löptid.

  Den återbetalning du får kan du välja att antingen återinvestera automatiskt eller föra över till ditt bankkonto. Om du återinvesterar din avkastning får du ränta på ränta, vilket innebär att du får avkastning både på din ursprungliga investering och din intjänade avkastning.

  Läs mer på www.savelend.se >

 • Savelend
  savelend logo

  Investeringar i krediter var tidigare reserverat för banker, kreditbolag och andra större aktörer. Savelend ändrade på detta så att alla kan bygga upp en egen kreditportfölj. De förmedlar i dagsläget krediter till ett värde av ca 100 miljoner kr varje månad och har gett en genomsnittlig avkastning till sina investerare på över 9 % per år sedan lanseringen 2014. Trots Corona ser 2020 ut att följa samma trend. 

  Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer.

  Läs mer på www.savelend.se

 • Tessin – Tjäna pengar på fastigheter
  tessin logo

  Räntebärande investeringar i säkerställda fastighetslån

  Uppnå exponering mot fastighetsmarknaden genom att investera i räntebärande fastighetslån, samtidigt som du bidrar till ett bättre byggt Sverige.

  • Investera i räntebärande lån med underliggande säkerheter
  • Historisk genomsnittlig avkastning 8,4 %
  • Inga avgifter eller mellanhänder
  • Bra alternativ till börsen

  Koncept
  Via Tessins investeringsplattform kan du investera direkt i fastighetsprojekt, utan krångliga avgifter och mellanhänder. Genom att skapa ett konto på Tessin.se kan du välja och vraka bland aktuella fastighetsprojekt och på så sätt bygga upp din egen fastighetsportfölj med säkerställda fastighetslån. Lånens angivna årsräntor befinner sig mellan 7–13 procent.

  Säker användning
  Tessin är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

  Säkerheter
  Sedan 2017 genomförs samtliga investeringar på Tessins sajt som säkerställda lån, generellt med pant i fastigheten. Fördelen med detta är givetvis att investeraren har en möjlighet att få tillbaka hela eller delar av sitt kapital även om projektet mot förmodan inte presterar enligt plan. För den som investerat i samtliga av dessa lån, skulle den totala avkastningen landa på cirka 8,4 procent.

  Noggrann kreditprövning
  Tessin lägger stor vikt vid att förmedla lån av god kvalitet. Innan Tessin upplåter sin plattform till en låntagare så görs en kontroll, s.k. kreditprövning, av låntagaren och dess företrädare. Kreditprövningen innebär att Tessin bland annat granskar kreditupplysningar, årsredovisningar, delårssiffror, köpeavtal och gör noggranna bakgrundskontroller. Det gäller att kontrollera det finstilta, så att man inte uppräcker en återköpsklausul i köpeavtalet. Eller att bolaget har varit optimistiska avseende tid eller kostnad i projektet.

  Citat från Tessins kreditchef:
  ”För mig är det viktigt att se hela finansieringsbilden, även avtal med eventuella andra finansiärer, säger Björn Johnson. Vi måste verkligen förstå hur hela kalkylen ska gå ihop, att projektet kommer att löna sig. Dessutom är personerna bakom bolaget helt avgörande. Har de tillräcklig kompetens och erfarenhet? Vilka typer av projekt har de rott i land tidigare?”

  Tessin – Nordens största investeringsplattform inriktad på fastigheter

  Tessin har vuxit snabbt sedan lanseringen 2014 och förmedlar idag säkerställda investeringsmöjligheter till såväl privatpersoner som internationella institutioner. Tessin tar avstamp i att många fastighetsprojekt inte genomförs eftersom det saknas finansiering, samtidigt som intressanta investeringsmöjligheter på fastighetsmarknaden är svåra att komma åt.

  Unikt med Tessin
  Tessin erbjuder tillgång till unika investeringsmöjligheter genom en snabb och enkel investeringsprocess där du som investerare öppnar ett konto helt utan avgift.

  Du väljer själv när du vill investera, hur mycket och i vilka lån. Varje låneerbjudande är unikt och har en förväntad avkastning på 7-13 procent.

  • Lån med underliggande säkerheter i from av pant och borgen
  • Nya investeringsmöjligheter varje vecka inom olika fastighetskategorier
  • Förväntad årsavkastning 7-13 procent

  Varje vecka lanseras nya investeringsmöjligheter på Tessins plattform inom olika kategorier, till exempel bostäder, industrilokaler och samhällsfastigheter. Framför allt rör det sig om bostadsprojekt, hittills har Tessins 55 000 medlemmar bidragit till att mer än 5 000 nya bostäder har byggts i Sverige och Finland.

  tessin logo
  Vill du också tjäna pengar på fastigheter? Klicka här!
 • Förränta ditt kapital med ViaSpar

  ViaSpar erbjuder sparkonton och kapitalkonton med mycket hög ränta (jämfört med storbanker). Allt ifrån ett obundet sparande med ränta på 4,50% till bindningstid på 3 år som erbjuder hela 8,00% ränta.

  De höga räntorna har ViaSpar möjlighet att erbjuda då de använde pengarna, som du ”lånar ut” till dem, till att investera i andra bolag i samma koncern, dvs VIA SMS Group.

  Om du kan tänka dig att ta lite högre risk för att få lite högre reward så kan ett sparande hos ViaSpar vara något för dig!

  Du kan hitta mer information på ViaSpar.se samt på Svenskkredits ”Spara och investera”-sida.

  ViaSpar Finans AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet (2004:299). Insatta medel används för finansiering av VIA SMS Group framtida expansion. Insatta medel omfattas inte av Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd.

 • Historisk avkastning…

  …är ingen garanti för framtida avkastning. Samtidigt är det så att om man inte investerar så kan man inte få avkastning.