Tessin – Tjäna pengar på fastigheter

tessin logo

Räntebärande investeringar i säkerställda fastighetslån

Uppnå exponering mot fastighetsmarknaden genom att investera i räntebärande fastighetslån, samtidigt som du bidrar till ett bättre byggt Sverige.

  • Investera i räntebärande lån med underliggande säkerheter
  • Historisk genomsnittlig avkastning 8,4 %
  • Inga avgifter eller mellanhänder
  • Bra alternativ till börsen

Koncept
Via Tessins investeringsplattform kan du investera direkt i fastighetsprojekt, utan krångliga avgifter och mellanhänder. Genom att skapa ett konto på Tessin.se kan du välja och vraka bland aktuella fastighetsprojekt och på så sätt bygga upp din egen fastighetsportfölj med säkerställda fastighetslån. Lånens angivna årsräntor befinner sig mellan 7–13 procent.

Säker användning
Tessin är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Säkerheter
Sedan 2017 genomförs samtliga investeringar på Tessins sajt som säkerställda lån, generellt med pant i fastigheten. Fördelen med detta är givetvis att investeraren har en möjlighet att få tillbaka hela eller delar av sitt kapital även om projektet mot förmodan inte presterar enligt plan. För den som investerat i samtliga av dessa lån, skulle den totala avkastningen landa på cirka 8,4 procent.

Noggrann kreditprövning
Tessin lägger stor vikt vid att förmedla lån av god kvalitet. Innan Tessin upplåter sin plattform till en låntagare så görs en kontroll, s.k. kreditprövning, av låntagaren och dess företrädare. Kreditprövningen innebär att Tessin bland annat granskar kreditupplysningar, årsredovisningar, delårssiffror, köpeavtal och gör noggranna bakgrundskontroller. Det gäller att kontrollera det finstilta, så att man inte uppräcker en återköpsklausul i köpeavtalet. Eller att bolaget har varit optimistiska avseende tid eller kostnad i projektet.

Citat från Tessins kreditchef:
”För mig är det viktigt att se hela finansieringsbilden, även avtal med eventuella andra finansiärer, säger Björn Johnson. Vi måste verkligen förstå hur hela kalkylen ska gå ihop, att projektet kommer att löna sig. Dessutom är personerna bakom bolaget helt avgörande. Har de tillräcklig kompetens och erfarenhet? Vilka typer av projekt har de rott i land tidigare?”

Tessin – Nordens största investeringsplattform inriktad på fastigheter

Tessin har vuxit snabbt sedan lanseringen 2014 och förmedlar idag säkerställda investeringsmöjligheter till såväl privatpersoner som internationella institutioner. Tessin tar avstamp i att många fastighetsprojekt inte genomförs eftersom det saknas finansiering, samtidigt som intressanta investeringsmöjligheter på fastighetsmarknaden är svåra att komma åt.

Unikt med Tessin
Tessin erbjuder tillgång till unika investeringsmöjligheter genom en snabb och enkel investeringsprocess där du som investerare öppnar ett konto helt utan avgift.

Du väljer själv när du vill investera, hur mycket och i vilka lån. Varje låneerbjudande är unikt och har en förväntad avkastning på 7-13 procent.

  • Lån med underliggande säkerheter i from av pant och borgen
  • Nya investeringsmöjligheter varje vecka inom olika fastighetskategorier
  • Förväntad årsavkastning 7-13 procent

Varje vecka lanseras nya investeringsmöjligheter på Tessins plattform inom olika kategorier, till exempel bostäder, industrilokaler och samhällsfastigheter. Framför allt rör det sig om bostadsprojekt, hittills har Tessins 55 000 medlemmar bidragit till att mer än 5 000 nya bostäder har byggts i Sverige och Finland.

tessin logo
Vill du också tjäna pengar på fastigheter? Klicka här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *