Klara lån – nu hos Svenskkredit!

Klara Lån – en sökmotor för små lån

klara lån logo

Klara Lån är en helt kostnadsfri tjänst för konsumenter.

När du söker lån via Klara Lån kontaktar de över 20 långivare och presenterar färdiga, beviljade lånerbjudanden! Allt du behöver göra är att välja alternativet med lägst kostnad och bäst villkor, och godkänna det på långivarens webbplats. Klart!

Klara Lån står under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer.

Kostar det något?

Att ansöka om lån via Klara Lån är helt gratis! Det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader för dig! I stället får Klara Lån provision från den långivare som du väljer. På så vis kan deras tjänst vara gratis för dig som kund!

En ansökan är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Vem kan ansöka om lån?

Grundkraven är att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kronor, fast bostad i Sverige och har inte någon skuld hos kronofogden (skuldsaldo).

Har du skulder hos kronofogden kan de tyvärr inte hjälpa dig med lån.

Kan jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån under förutsättning att grundkraven är uppfyllda, dvs att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kronor, fast bostad i Sverige och har inte någon skuld hos kronofogden (skuldsaldo).

Har du skulder hos kronofogden kan de tyvärr inte hjälpa dig med lån.

Kan jag ansöka utan UC?

Det går bra att ansöka om lån utan att en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) görs. Om du väljer att ansöka utan UC kommer de endast att kontakta långivare som använder sig av andra lösningar än UC, exempelvis Bisnode, Soliditet eller Creditsafe. Notera att även dessa tjänster skickar brev med omfrågandekopior till dig när långivarna har tittat på din kreditupplysning.

Kom ihåg att om du väljer att göra din ansökan med UC kan du få bättre lånevillkor eftersom de då kan kontakta fler långivare!

Hur mycket får jag låna?

Det bestäms inte av Klara Lån utan av de långivare som de samarbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och det belopp du erbjuds avgörs av den kreditupplysning som utförs av långivarna samt deras bedömningar av din återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Vad kan jag låna till?

Du bestämmer själv vad du vill använda pengarna till!

Registreras en eller flera kreditupplysningar?
Om du väljer att ansöka med UC kommer endast 1 kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) att registreras på dig, men du kan få flera omfrågandekopior från de långivare som har tittat på din kreditupplysning.

Har du skulder hos kronofogden kan de tyvärr inte hjälpa dig med lån.

Vilken ränta får jag?

Räntan sätts inte av Klara Lån utan av de långivare som de samarbetar med. Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta du får bestäms utifrån den kreditupplysning som långivarna utför, samt deras riskbedömningar om din återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Lånevillkor

Lånebelopp1,000 – 150,000 SEK
Lånets löptid1 – 120 månader
Ränta6.84 – 39.5 %
Effektiv ränta8.57 – 1,112 %
Ålderskrav18 – 80
Räntefritt för nya kunderNej
Godkänner betalningsanmärkningarJa
Inkomstkrav0 SEK
Uppläggningsavgift0 SEK
Administrationsavgift0 SEK
Räkneexempel:  ”Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *